Hoofdpagina Wijkgemeente Immanuëlkerk
Nieuws uit de Immanuëlkerk

altHier vindt u het nieuws uit wijkgemeente Immanuëlkerk. Heeft u ook nieuwsberichten voor de website, klik dan hier om een bericht te sturen.Opgave gemeentemaaltijd 16 mei PDF Print E-mail
Geschreven door de diaconie   
zaterdag, 05 april 2014 09:54

Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, organiseert de diaconie weer een (Indische) gemeentemaaltijd waarbij iedereen, jong en oud, van harte welkom is.
De datum is 16 mei, de zaal gaat open om 18.00 uur en de toegang bedraagt € 10,- inclusief 2 consumpties; kinderen tot twaalf jaar € 5,-. We beginnen de maaltijd om 18.30 uur.

Het batig saldo is bestemd voor "Noah's Ark", een kindertehuis in Oeganda, opgezet door een Nederlands echtpaar waar zo'n 150 achtergelaten en/of mishandelde kinderen liefdevol worden opgevangen.

Lees meer...
 
Verslag gemeenteavond PDF Print E-mail
Geschreven door Cor Bouwman   
zaterdag, 05 april 2014 09:50

Op donderdag 13 maart heeft in de Voorhof van de Immanuëlkerk de gemeenteavond plaatsgevonden. Met een opkomst van ruim 50 gemeenteleden mogen we terugkijken op een geslaagde avond.

Rond 20.00 uur opende Hans Compagne, voorzitter van de wijkkerkenraad, met een verwijzing naar de musical “Mozes” en het oratorium “De Graankorrel”. In beide gevallen gaat het om met vertrouwen de toekomst in te gaan. Dat betekent vooruitkijken.  Dat geldt ook voor de samenwerking met de wijkgemeente Ontmoetingskerk. Daarover gaat het na de opening. Hans memoreert dat er in de afgelopen jaren al veel stappen zijn gezet. Soms waren het stappen en andere keren maar stapjes en misschien heeft het nu een poosje op een laag pitje gestaan, maar nu is er weer beweging in gekomen.

Lees meer...
 
Verslag inzamelactie Filippijnen PDF Print E-mail
Geschreven door Paul en Saskia Smit   
zaterdag, 05 april 2014 09:10

Op dit moment zijn mijn schoonvader Wim en zijn vriendin Vangie in Nederland. Eindelijk dus de tijd gehad om uitgebreid te praten over wat er sinds de superstorm Yolanda van november op de Filippijnen gebeurd is. In dit stukje zal ik proberen samen te vatten wat er met uw collectegeld gedaan is voor het dorp Acaban Culaba op het eiland Bilrian. Zoals Wim en Vangie van plan waren, hebben ze zich op drie dingen gericht: eten voor het dorp, een nooddam aan de heuvelkant van het dorp om modderstromen tegen te kunnen houden en herstel van onderdak.

Om met het eten te beginnen, er is vooral rijst gekocht. Rijst dat van andere eilanden aangevoerd moest worden over de zee. Konvooien over de weg waren tot aan februari uitgesloten vanwege het gevaar van plundering. De nooddam is behoorlijk snel aangelegd met het inhuren van dorpsbewoners. De dam heeft in de opvolgende maanden de modderstromen om het dorp heen geleid, zodat er in het dorp ook blijvend opgeruimd kon worden. Wie uit het dorp meehielp met opruimen kreeg daarvoor een maaltijd. Uiteindelijk is er maar beperkt eten uitgedeeld, het is vooral verdiend met tegenprestaties.

Lees meer...
 
Stille Week 2014 PDF Print E-mail
Geschreven door Werkgroep Stille Week   
zaterdag, 05 april 2014 08:46

De keuze om opnieuw het oratorium “Als de graankorrel sterft….” te zingen, gaf als thema voor de Stille Week dit jaar “Sterven…om op te staan.”

Wat is eigenlijk een oratorium? Het is een muziekstuk met altijd een Bijbels onderwerp, waarbij naast eigentijdse woorden ook teksten uit de Bijbel worden gebruikt, zowel gezongen als gesproken. Er is altijd sprake van een koor, solisten en musici en in dit geval is bij het componeren van –in het vervolg kortweg- De Graankorrel rekening gehouden met meezingen door de gemeente. Daardoor is het geen uitvoering van een concert, maar een liturgie om als gemeente samen te vieren. De oorsprong en eerste uitvoering van De Graankorrel ligt in 1995 in de Pepergasthuiskerk in Groningen. Componisten zijn: Chris van Bruggen, Peter Rippen en Anneke Plieger-van der Heide. Tekstschrijver is Marijke de Bruijne.

Lees meer...
 


 

Kalender

<<  Mei 2012  >>
 Zo  Ma  Di  Wo  Do  Vr  Za 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Komende activiteiten in de wijkgemeente